Koliko srce ima Nemanja Matić, čovek je najveći car: Još jednom je pokazao kakav je dobrotvor - kapa dole, legendo!
Nemanja Matić, Foto: Starsport©

veliki čovek

Koliko srce ima Nemanja Matić, čovek je najveći car: Još jednom je pokazao kakav je dobrotvor - kapa dole, legendo!

Oduševićete se kada vidite šta je sada uradio Nemanja Matić

Objavljeno:

Nemanja Matić je već duže vreme poznat u narodu kao veliki humanitarac, koji nikad nije žalio novac kako bi pomogao onima kojima je to neophodno.

Tako je tokom dužeg niza godina naš proslavljen fudbaler materijalno pomogao teško bolesnoj deci, a dao je i velike novčane priloge za obnovu crkve, škole i izgradnju fudbalskog terena u svom rodnom Ubu.

Da se nije promenio po tom pitanju i da pomaže gde stigne i van granica Srbije, pokazuje i činjenica da je Nemanja, koji igra za francuski klub Olimpik Lion, nedavno u Francuskoj novčano pomogao i našoj crkvi i pravoslavnoj zajednici, koju je i lično posetio u društvu porodice.

- Nemanja ne voli da se o tome govori i piše, ali je veliki vernik i dobrotvor mnogim crkvama i manastirima, i to ne samo u Srbiji već i širom sveta. Otkad s porodicom živi u Francuskoj, redovno posećuje svetinje naše crkve i na tom prostoru, a nedavno je posetio i hram u mestu Aiz, na istoku Francuske, na Alpima. U pitanju je mestašce na tromeđi Francuske, Švajcarske i Italije, gde postoji i srpska crkvena zajednica. Tamo ne živi puno naših ljudi, ali ima sve više pravoslavnih i među Francuzima koji dolaze na liturgiju u katolički hram, koji koristi i naša crkva kako bi se tu služile liturgije nedeljom i praznicima, dok se ne izgradi naša bogomolja. Tom prilikom, Nemanja se susreo i s vladikom zapadnoevropskim Justinom, koji ga je upoznao sa istorijatom ove crkvene zajednice - kaže izvor Kurira i nastavlja:

Nemanja Matić
Nemanja Matićfoto: ANP / Alamy / Alamy / Profimedia

- S Nemanjom su bili i njegova supruga Aleksandra i njihova deca. Fudbaler je odmah rešio da finansijski pomogne izgradnju nove pravoslavne crkve koja se tamo planira, ali je u razgovoru s vladikom i sveštenstvom naglasio da je tu i za sve ostalo što je potrebno. Srbi, ali i Francuzi koji su ga tad videli nisu mogli da veruju da vide Matića. Bili su oduševljeni njegovom prirodnošću. Sa svima se pozdravio i popričao. Pravi čovek iz naroda. Čak se i obukao skromno, iako ima milione na računu - imao je bež pantalone, belu majicu i patike. Njegova supruga Aleksandra je bila u teksas autfitu od glave do pete, prirodna i bez šminke. Divna porodica, a o tome koliko je dobar fudbaler, ne treba trošiti reči - ispričao nam je sagovornik s lica mesta.

Podsetimo, iako se o humanosti nekadašnjeg fudbalskog reprezentativca odavno priča, kolika je veličina, govori i to što nikad nije želeo da razgovara na tu temu, niti da se o tome piše.

Naša ekipa nedavno je boravila na Ubu, gde se uverila da njegovi sugrađani o fudbaleru imaju samo reči hvale, a tom prilikom smo uslikali i njegovo imanje s kućom, koje je kupio, a potom renovirao od temelja, u šta je uložio oko 700.000 evra.

Bonus video:

02:45

Piksi: Ne držim se kao pijan plota

(Espreso/Kurir/A.P/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.